Audio tour

Audio tourИстражи го Мариово

2 sights

 1. Audio tour Summary
 2. Audio tour Summary

  Добредојдовте на еднодневната тура „Истражи го Мариово“. Областа Мариово, административно припаѓа на општините Новаци, Прилеп и Кавадарци. На нашето денешно патување, ќе посетиме неколку локации во делот под Општина Новаци.
  Мариово е рурална област, која привлекува со својата мистичност, историја, традиција, богато културно и природно наследство.
  Патувањето е препорачано да се реализира со лесно возило, моторцикл, комбе или мини-бус. Трасата води по асфалтиран пат со вкупна должина од 98 км. Патот на одредени места е тесен, необележан и со остри кривини, па затоа се препорачува особена внимателност при возењето. До одредени локации кои се дел од оваа тура, се стигнува единствено пеш, па затоа се препорачува носење на соодветна облека и обувки за движење во природа.
  Важно: Мариово е рурална област во која покрај неколку помали продавници и етно куќи, не постојат други комерцијални капацитети како аптеки, бензински станици, супермаркети и сл. На одредени локации нема телефонски сигнал.
  За крај Ви посакуваме убав и исполнет ден и се надеваме дека барем малку ќе го разубавиме Вашето патување.

  Поважни телефонски броеви:
  - ПОЛИЦИЈА 192
  - ПОЖАРНИКАРСКА СЛУЖБА 193
  - БРЗА ПОМОШ 194
  - ПОМОШ НА ПАТ 196
  - ИНФОРМАЦИИ 188

  - Општина Новаци +389 47 203 060
  - Полициска станица Новаци +389 47 282 122

 3. 1 Општина Новаци
 4. 2 РЕК Битола
 5. 3 Суводолско Езеро
 6. 4 Кота 1050
 7. 5 Село Маково
 8. 6 Село Рапеш
 9. 7 Мариово
 10. 8 Црна Река
 11. 9 Манастир „Св. Атанасиј“, село Старавина
 12. 10 Село Старавина, Мариово
 13. 11 Приказната за Калеш Анѓа
 14. 12 Тврдината Пешта, Мариово
 1. Audio tour Summary

  Добредојдовте на еднодневната тура „Истражи го Мариово“. Областа Мариово, административно припаѓа на општините Новаци, Прилеп и Кавадарци. На нашето денешно патување, ќе посетиме неколку локации во делот под Општина Новаци.
  Мариово е рурална област, која привлекува со својата мистичност, историја, традиција, богато културно и природно наследство.
  Патувањето е препорачано да се реализира со лесно возило, моторцикл, комбе или мини-бус. Трасата води по асфалтиран пат со вкупна должина од 98 км. Патот на одредени места е тесен, необележан и со остри кривини, па затоа се препорачува особена внимателност при возењето. До одредени локации кои се дел од оваа тура, се стигнува единствено пеш, па затоа се препорачува носење на соодветна облека и обувки за движење во природа.
  Важно: Мариово е рурална област во која покрај неколку помали продавници и етно куќи, не постојат други комерцијални капацитети како аптеки, бензински станици, супермаркети и сл. На одредени локации нема телефонски сигнал.
  За крај Ви посакуваме убав и исполнет ден и се надеваме дека барем малку ќе го разубавиме Вашето патување.

  Поважни телефонски броеви:
  - ПОЛИЦИЈА 192
  - ПОЖАРНИКАРСКА СЛУЖБА 193
  - БРЗА ПОМОШ 194
  - ПОМОШ НА ПАТ 196
  - ИНФОРМАЦИИ 188

  - Општина Новаци +389 47 203 060
  - Полициска станица Новаци +389 47 282 122

Reviews

6 reviews

Review this tour
A minimum rating of 1 star is required.
Please fill in your name.
 • Teren

  5 out of 5 rating 07-23-2022

  it was great. a stuning Region without the Tour we wouldn't had visited

 • Mitko Krstevski

  5 out of 5 rating 03-22-2021

  Super aplikacija

 • Zlatko Petrovski

  5 out of 5 rating 05-27-2020

  Mariovo is Perfect place for fresh air and relax and enjoy the Mother Nature.

 • Zsolt Maister

  5 out of 5 rating 05-24-2020

  “Beautiful, people, culture and very specific mountain views, fulfilled with mystic places and historical events”

 • Irina Stork Zimmer

  5 out of 5 rating 05-22-2020

  Anytime again and again... 💖